Creëer noodzaak

Vicieuze cirkel

Zit jij niet lekker in je vel? Ben je vaak moe en heb je al diverse klachten? Dan is de kans groot dat jouw balans al veel te lang verstoord is.  Oftewel, je zwemt al kilometers tegen de stroming in. 

Om dit te compenseren ga je nog harder zwemmen, ben je met van alles en nog wat bezig, en komt er juist niets uit je handen. Is jouw noodzaak er nu of wacht je totdat het te laat is? 

Noodzaak

Er zijn legio voorbeelden waardoor je tot de kern kunt komen: je wordt ziek, komt in financieel zwaar weer, krijgt te maken met een sterfgeval, belandt in een scheiding etc. etc. De noodzaak wordt voor je gecreëerd. 

 

Maar weinig mensen zijn in staat noodzaak voor zichzelf te creëren. Noodzaak is een keuze! Zelf heb ik de bodem geraakt, omdat ik weigerde alle signalen tijdig op te pakken. Ik heb het overleefd en er veel van geleerd. Deze lessen deel ik graag met je.

Balans

Jij bent uniek en reageert op jouw eigen manier. Jij draagt de verantwoordelijkheid voor jouw leven en de balans in jouw leven. 

Veranderen is moeilijk, want het bestaat uit drie lastige componenten: herkennen en erkennen, de weg naar verandering en het inbedden in jouw levensstijl. 

 

Leuk hoor al die handboeken en recepten. Maar wat bij mij werkt betekent niet per definitie dat het voor jou ook werkt. We zijn allemaal verschillend. Ontspanning kan voor iedereen op een andere manier. Wat past bijvoorbeeld bij jou? 

  • Nemen van rust: een boek lezen, een filmpje kijken, meditatie, de lichamelijke rust;
  • Sporten: je hoofd leegmaken, je in het zweet werken, het voldane gevoel achteraf; 
  • De natuur in: lekker wandelen, frisse lucht tot je nemen, bewust zijn van de natuur.

Wat kan Voorlief voor mij betekenen?

Lees ter inspiratie mijn boek 'Dat beloof ik'. Het is mijn verhaal, mijn aanpak, maar wellicht geeft het jou handvatten. Ben je er door getriggerd? Neem gerust contact op als je van gedachten wenst te wisselen om te kijken wat ik verder voor je kan betekenen.